Aptarimas:Asteroidų žiedas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Girdėjau, kad siūlo straipsnį Asteroidų žiedą jungti su asteroidų juosta.Iš esmės tam neprieštaraučiau, bet kol kas man patinka, kad šis straipsnis yra atskirai. Be abejo, gal ir būtų neblogai sujungti šį straipsnį su Asteroidų juosta, nes tai būtų ano straipsnio papildymas.Bendrą pavadinimą vis tiek siūlyčiau Asteroidų žiedas, nes tai ir yra žiedas tam tikra prasme, šiuo atveju - kosmine prasme. Pvz; Saturnas turi žiedą, tad kodėl gi negali šis straipsnis vadintis Asteroidų žiedu, o ne Asteroidų juosta? --SZOM 22:31, 2008 vasario 1 (EET)

Astronomijos enciklopedinis žodynas pateikia terminą asteroidų juosta. Orionus 22:46, 2008 vasario 1 (EET)

Šiaip aš irgi manau, kad turėtų būti žiedas, bet esmė tame, kad viskas būtų bendram straipsnį. * Hugo ¿díme? 22:58, 2008 vasario 1 (EET)

Žinoma, aš sutinku su Hugo pasiūlymu. O kaip reikėtų sujungti asteroidų žiedo straipsnį su asteroidų juostos straipsniu?gal yra patarančių, kas gali padėti sujungti į vieną straipsnį? nors man vistiek norisi suteikti straipsniui bendrą pavadinimą Asteroidų žiedas, nes asteroidų žiedas yra žiedo formos, o ne juostos formos.Tai tiek argumentų... --SZOM 00:11, 2008 sausio 3 (EET)

Sujungti teks rankiniu būdu, perkeliant tekstą iš vieno straipsnio į kitą ir aišku suderinant kad tekste to skirtumo nesijaustų. O kitą straipsnį padaryti redirect'u tada abejais pavadinimais bus galima pasiekti tą patį straipsnį. * Hugo ¿díme? 00:17, 2008 vasario 3 (EET)

Vis dėlto žiedo terminas labiau paplitęs (taip pat abejočiau ta internetine enciklopedija terminų požiūriu, geriau konkretus literatūrinis leidinys). --Atlantas 01:58, 2008 vasario 3 (EET)