Aptarimas:Indrė Makaraitytė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Nacionalinių (ne regioninių, ir net ne rajoninių) Lietuvos leidinių vyr. redaktoriai atitinka ir angliškos, ir vokiškos ir prancūziškos WP enciklopedijų kriterijus, ten tikrai patektų. Lietuviškoje Vikipedijoje - ne.

Ir tai pagrindžiama paprastai - apie Indrę nerašo joks šaltinis tačiau ji nuveikė didžius darbus – Indrė čia nepatenka..., nėra rimtos priežasties palikti (aprašomi tik žymiausi, to labiausiai nusipelnę, trečios šalies šaltiniuose aprašyti asmenys (labai konkretūs kriterijai, kas turi teisę patekti, kas ne :-)

p.s. Artimiausiu metu sukursim straipsnius en, de, fr :-) --Box 21:09, 2007 Liepos 24 (EEST)

Savisvietai naudoju Angliska wiki, kurios aplinkoje tolerancijos daugiau. kita vertus suprantu ir lietuviskos wiki administratorius, kurie galbut vos speja gintis nuo zaidzianciu vartotoju issisokimu ir kartais isijaute nukenksmina daugiau negu reiketu; deja, tavo mineta ju motyvacija man nesuprantama. Sukurti straipsnius en, de, fr reiketu butinai. Tik galbut pirma reiktu parasyti pakankamai straipsniu apie lietuvos ekonomikos/kulturos/politikos aktualijas i lt.wiki. mane domintu projektas (tave kaip teisininka turbut taip pat) surinkti informacija apie lobizmo kanalus lietuvoje - politiku ir verslininku, politiku ir politiku, verslininku ir verslininku sasajas ir pastaruju pasekoje gimstancius naujus (dazniausiai visuomenei nenaudingus) istatymus. Aktyviomis nuorodomis butu galima keliauti nuo vienos pavardes iki kitos ir rezultate gauti tam tikra priklausomybiu zemelapi. Manau toks projektas turetu prasmes, nes, kaip patys zinome didzioji dalis lietuviskos ziniasklaidos nera nepriklausoma. Skyrius Kritika atsirastu dazname straipsnyje apie versla(-ininkus), politika(-us), ziniasklaida(-ininkus) ir pan. Nepaslaptis, musu skaitoma Angliska wikipedija labai sekmingai tarnauja, kaip pilietines, kandzios ir akylos minties platforma. Figuura 11:01 2007 Liepos 25 (GMT)
Kritika galima dėti, tačiau turi būti nurodyti šaltiniai, kadangi tai ypatingai "aštri" info. --Atlantas 14:19, 2007 Liepos 25 (EEST)
Žiūrėkite į en:Wikipedia:Notability. Vikipedija nematuoja nuopelnų. Straipsniai rašomi ne apie tuos, kurie daug padarė, bet apie tuos, apie kuriuos yra ką parašyti (nepažeidžiant kitų taisyklių). O jei nėra šaltinių, rašiusių apie minėtą vyr. redaktorę, tai ir nebus ką parašyti. Juk jei rašysime nesiremdami šaltiniais - nebus kaip patikrinti, ar parašyta tiesa. O tai dar blogiau. Tai dabar - ar šaltinių, rašiusių apie pačią vyr. redaktorę, esama? Tikiuosi, kad taip (jei gimimo datą pavyko gauti), bet tada juos reikėtų nurodyti. Ir, tarp kitko, Vikipedija nėra skirta „aktualijų“ aprašymui - tam yra Vikinaujienos. --Martynas Patasius 17:12, 2007 Liepos 25 (EEST)
Gal aš būsiu neteisingai suprastas ankščiau, tačiau jūsų kritikos pašalinamos. Kadangi jos daugiau naujienų/paskalų lygio, o kaip žinia enciklopedija - ne naujienų/paskalų portalas. Ypač svarbius faktus galima rašyti ir biografijoje, tačiau jie kaip minėjau neturi būti spėlionės ar pan. dalykai neseniai nuskambėję spaudoje. Taip pat straipsniai kuriami pateikti informaciją apie asmenį, o ne jį kritikuoti pateikiant visus mažiausius paviešinimus spaudoje (neturi būti 3 sakiniai apie asmenį, o visi kiti kritika). Prašome atidžiau paskaityti Pagalba:Kas_nėra_Vikipedija, gal mažiau bus neaiškumų ir jūsų informacija nebus šalinama ateityje.--Atlantas 13:52, 2007 Liepos 26 (EEST)
Netiesa. Nuorodos ne tik i spauda , bet ir i seimo komisiju isvadas. As galvojau, kad wikipedijos naudotojai paraso tiek, kiek zino, tad jeigu informacijos kiekis neadekvatus, prasau papildyti trukstamas skiltis, o ne trinti visa strapsni. Figuura 14:20, 2007 Liepos 26 (GMT)
Naudotojai rašo ne ką žino ar sugalvoja, o tik pateikia solidžiuose leidiniuose publikuotus faktus. Tokia Vikipedijos politika ir tikrai ne lietuviškos Vikipedijos bėda, kad didesnėse Vikipedijose tos politikos taikymas nėra labai sėkmingas dėl pakeitimų srautų. knutux 19:00, 2007 Liepos 26 (EEST)
Kokia leidyba gali buti solidesne uz Seimo leidyba? Figuura 17:15, 2007 Liepos 26 (GMT)
Tai parodykite nepriklausomą (t.y. ne aprašomo asmens redaguojamą) leidinį, kur ši moteris aprašyta (t.y. iš kur imta informacija), tiksliau net ne vieną leidinį, o kelis, nes vienkartinis aprašymas dar nereiškia reikšmingumo. knutux 19:33, 2007 Liepos 26 (EEST)