Vikipedijos aptarimas:Help

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.


Hi Brangieji, pradedu diskusiją čia (paskum reiks perkelti kur nors), nes baigiu (pradedu?) išprotėti nuo... patz nežinau nuo ko. Wiki kaip įrankį naudoju savo taikomiesiems uždaviniams spręsti, tačiau pakeliui kuriasi ir tobulinasi pats įrankis. Vienžo situacija tokia: terminai spaudžia + darbas dega (virdamas svyla)+ smegenys įtempti nuo žinių srities + dar reikia įsitempti ir surasti tinkamą wikihelp.

Kaip jau sakiau - Wikiepdia pagalba nei EN (ten visko perdaug), nei LT (čia visko trūksta) neblizga... Stop! NIEKO NEKALTINU. Tačiau mums (man-tau-tau..) gal reiktų apsispręsti (t.y. raštu ufiksuoti), kokios yra problemos ir kokie iš to kyla uždaviniai (apie tai jau rašyta Pradžios puslapio diskusijoje). Iš šono žiūrint truputi paradoksaliai atrodo - informatikos amžius, šiuolaikinės technologijos, o darbas stichiškas... Gal aš ir naivus...

Manau, kad čia, centriniame Pagalbos puslapyje:

  • per mažai naudingos informacijos...
  • per greitai sudėtos nuorodos į kitus pagalbos puslapius...

Tik ką reikėjo susirasti info apie templatus, tiksluay norėjau surasti visus esamus LT šablonus. Na, ir kaip pasiūlysite tai padaryti?--AndriuZ 17:24, 19 Geg 2005 (EEST)

Reikia džiaugtis, kad ir šitiek yra, kažkada ir to nebuvo ir nesiskundėme. O šiaip čia būtinai reikia pasiryžusio šią sritį tvarkyti žmogaus, kol kas tokio neatsirado. Daugeliui (ir man) mieliau plėsti wikipediją turiniu ar gerinti kokybę, o ne helpą rašyti, kurį nežinia ar kas kadanors perskaitys. Knutux 19:50, 19 Geg 2005 (EEST)
Tu čia palyginus neseniai atsiradai - įdėjau dvi nuorodas į pagalbos puslapį - pabandyk parašyti kokie pirmieji žingsniai susipažįstant su wikipedija. O patį pagrindinį "help" puslapį manau reikia trumpinti. Čia kaip tik teturi likti ribotas skaičius nuorodų į kitus puslapius, kuriuose būtų detalesnė informacija, priešingai iškyla grėsmė pasimesti jau pačiame pirmame pagalbos puslapyje. Gal prvaerstų netgi parašyti atskirą puslapį "kaip naudotis pagalba". Dirgela 22:18, 19 Geg 2005 (EEST)

pagalbos struktūra[redaguoti vikitekstą]

  • mes čia pradedame kirstis versijomis :)) pradžioj čia gal reiktų aptarti struktūrą?
  • PASTABA naujokas gali būti įžeidžianti sąvoka - siūlau naudoti pirmieji žingsniai ar pan...
  • man labai patiko lentelės principas Fizika, bet rankiniu būdu ją konstruoti kvaila :-/// galbūt galima ką nors sugalvoti (pvz., juk gerai veikia Category:Pagalba) per kategorijas, susijusius puslapius ar pan... Tuomet viename Pagalbos puslapyje būtų sistemiškai pateikta VISKAS (t.y. nuorodos į viską) --AndriuZ 23:33, 19 Geg 2005 (EEST)